П`ятниця, 17.05.2024, 20:57
Вітаю Вас Гость | RSS

Вас вітає сайт Нижньосиньовецького ліцею

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 37
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:02
Тиждень української  мови

Тиждень української  мови в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів

        Слово - то дивний витвір людини. Воно народилося у праці, як пісня. Завдяки слову ми розуміємо один одного, за допомогою мови творяться великі дива на землі. Відберіть у людини мову, і вона здичавіє. А знання мови, відчуття краси є одним із джерел людської культури.

Мова є культурним, інтелектуальним, суспільним надбанням нації. І недаремно, саме мистецтву  слова приділяється посилена у вага в Нижньосиньовецькій ЗОШ І – ІІІ ступенів. Уже стало традицією в нашій школі щороку проводити науково-предметні тижні. Так, з 5 по 9 листопада пройшов тиждень української мови та літератури . Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. Педагоги провели мовознавчі вікторини, усні журнали, лінгвістичні турніри та ігри.Адже гра – це іскра, яка запалює вогник допитливості та зацікавленості. Саме під час гри відбувається розумовий розвиток наших вихованців. «Гра-це величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається живлющий потік уявлень, понять про навколишній світ», - стверджував В. Сухомлинський.

        9 листопада у День української писемності та мови, учні старших класів написали радіодиктант Національної єдності «Крила України» для піднесення статусу української мови, її престижу, підвищення рівня мовної освіти й культури громадськості, удосконалення навиків майстерного володіння словом.Також у цей день в школі пройшов І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика.

        Провідна ідея всіх святкових заходів – повчальність, яка надає нащадкам історичний досвід, виховання національної самосвідомості, патріотичних почуттів в учнів, бажання примножувати родинні традиції, розуміння своєї причетності до подій, які відбувались в історії України. Не забуваймо, що українська мова нас єднає як громадян України. З нею ми неповторні та самобутні.

  

  

  

  

  

  

Переглядів: 459 | Додав: Haker | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024