Вівторок, 21.05.2024, 03:27
Вітаю Вас Гость | RSS

Вас вітає сайт Нижньосиньовецького ліцею

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 37
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


22:26
тиждень хімії

 

 

О, хімія!

Найкраща із наук

Ти ворогом і другом можеш бути;

Убити все живе й допомогти

Красу життя сповна відчути.

Усе залежить від тих рук

В яких твої досягнення і сила

Від розуму і мудрості людини.                                                                                                        

 

“ Хімія в суспільстві”

З 20.04.2015 р. по 24.04.2015 р.  в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов тиждень хімії під керівництвом вчителя Гринчука А.Г.  На протязі тижня з учнями  7-11 класів проводились усні журнали, вікторини, диспутів, дискусій, бесід, конкурс на кращий хімічний реферат. У 9-му класі вчитель хімії Гринчук А.Г. провів відкритий урок. Учні 8-го класу ознайомились з  «Професіями, які потребують знання хімії. Тиждень хімії та виявився цікавим для учнів школи.

Істина відкривається лише тому, хто її розшукує.    ( Менделєєв)

Хімія - чарівний і захоплюючий світ метаморфоз. Під час хімічних реакцій руйнуються одні й виникають інші зв'язки між атомами, завдяки чому зникають одні і з'являються інші речовини з притаманними їм будовою та властивостями. Такі процеси пов'язані з вивільненням або вбиранням енергії, а нерідко із зміною стану, кольору, запаху речовин тощо.

Розвиток хімії як науки зумовлює розвиток хімічної промисловості — однієї з най­важливіших галузей важкої індустрії, яка вироб­ляє мінеральні та органічні добрива, хімічні засо­би захисту рослин, хімічні волокна (тканина, хутра), пластмаси, синтетичні смоли, лаки, фар­би, синтетичні миючі засоби, парфуми, продукти переробки нафти, лікарські та вибухові речови­ни, каучук, гуму. Не обходяться без неї і в хар­човій промисловості. Деякі продукти харчування вже і в наш час виготовлені штучно. А скільки цікавих іграшок мають дітлахи. І все це завдяки тій самій хімії.

Та, незважаючи на всі ці багатства людства, хімія є шкідливою, забруднюючи повітря, воду, ґрунти шкідливими відходами виробництва. Вря­тувати від цього може знову ж таки хімія. Тому вона тісно пов'язана з екологією зворотнім зв'яз­ком, хімія — екологія.

Але краще, ніж сама королева Хімія ніхто нам не розповість.

«Широко простягає хімія руки свої у справи  людські. Куди  не подивимось, куди не оглянемось, скрізь обертаються перед очима нашим успіхи її старанності».

Ці слова великого російського вченого – природодослідника М.В.Ломоносова (1711-1765),висловлені майже 250 років тому, і сьогодні не втратили свого значення. Навпаки,вони звучать з особливою силою, оскільки  у наш час роль хімії в житті суспільства постійно зростає.

Переглядів: 481 | Додав: Haker | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024