Вівторок, 21.05.2024, 06:33
Вітаю Вас Гость | RSS

Вас вітає сайт Нижньосиньовецького ліцею

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 37
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:38
Я маю право!!!

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно одне одного.

Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг (у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація). Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка; здійснюється регулярно; відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу; така поведінка є навмисною.

З 21 по 28 вересня тривав  Тиждень з протидії булінгу .

По всій Україні проводять правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві небайдужості до проблеми цього явища.

Упродовж тижня педагогами та практичним психологом  Нижньосиньовецької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів  були проведені  тематичні виховні заходи.

Учні говорили  на тему «STOP булінг». Метою нашої роботи було знайомство з поняттям «булінгу»,  його попередженням; виховувати в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учні одержали пам’ятку про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися  про свої права, обов’язки , пройшли тестування щодо визначеності рівня тривожності учня. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.

Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом.

Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.

Переглядів: 194 | Додав: Haker | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024